donderdag 30 juni 2016

Regenboogmama

... Ik kreeg reeds van enkele mensen de vraag waar 'regenboogmoederen' voor staat. Wel, dit zelfverzonnen woord is bedoeld om aan te duiden hoe uiteenlopend 'mama-zijn' is. Je wordt niet van de ene dag op de andere regenboogmama, het is een proces in ontwikkeling. Het begint bij het observeren van je kinderen en je constant de vraag te stellen 'wat heeft DIT kind (mijn kind-eren) op DIT moment, in DEZE situatie op DEZE plek nodig?'.

In het onderwijs wordt dit 'handelingsgericht werken' genoemd, maar ik noem het dus regenboogmoederen, omdat je vaak enorm moet schipperen tussen emoties, vaardigheden, behoeften etc.

Een regenboogmama is: creatief, bezorgd, soms een beetje zotjes, grappig, rustig (of probeert dit zoveel mogelijk te zijn haha), begaan, attent, vriendelijk, positief... en nog veel meer! Ze heeft dus alle kleurtjes van de regenboog! Maar omdat de ene dag de andere niet is en we uiteindelijk ook maar allemaal mensen zijn, lukt het de ene dag ook al wat beter dan de andere (sometimes I'm a million colors, sometimes just black and white)...

Voila mysterie uitgeklaard!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten